Zelenina kterou lze jíst ke svačině nebo i jako hlavní jídlo.
Od druhé etapy Dietalegre přidáváme do jídelníčku svačinu v podobě nízkotučného jogurtu. V tomto receptu jsme jogurt použili jako základ pro chutnou omáčku, do které máčíme zeleninku.
Potřebujeme:
Cherry rajčata (nebo jedno velké)
Řapíky celeru
2x vajíčko uvařené natvrdo (bez žloutku)
Půl salátové okurky
1x nízkotučný bílý jogurt
Pepř, sůl
Šťávu z citronu
Olivový olej
Petržel (koření - může být sušená)
1. Rajčátka a vejce rozpůlíme a osolíme. Řapíky celeru nakrájíme na menší kousky. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2. Zvlášť smícháme jogurt s trochou šťávy z citronu a olivovým olejem. Přidáme sůl, pepř a petržel dle chuti. Celer máčíme do jogurtové omáčky.
Svačinka je to dietní a ještě navíc zasytí.